19 august 2011

POMANA ELECTORALĂ = „CÂȘTIG GARANTAT”

Tineretul Liberal din Neamț vă acuză și vă condamnă vehement, politicieni PD-L, pentru că ați făcut o prioritate din cumpărarea voturilor de la populație cu mâncare, bani si tiruri cu cizme din cauciuc.

De 21 de ani asistăm cu toții la campanii electorale de milă și înjosire. La fiecare scrutin, candidații joacă, parcă, o piesă de teatru ieftină, în care vin să te cunoască și să îți ”afle” suferințele, cu o sacoșă în mâna dreaptă și, de multe ori, un plic cu bani în mâna stângă. Astfel vor să te facă să crezi că se gândesc la problemele tale și la cum pot să ți le rezolve, că îi doare suferința ta și că te vor ajuta, dacă îi votezi. Iar tu, alegătorule, mergi conștiincios la vot, și deși nu uiți de toată umilința și injosirea suportată, de salariile și pensiile tăiate, de mojiciile din sistem, de birourile unde, pentru a-ți cere drepturile, nu intri decât cu plicul în mână, de bătrânii care nu își permit cumpărarea medicamentelor prescrise, de bolnavii care nu au loc în spitale, speri că este ultima dată când ”iar ne-au mințit!”. Zahărul și uleiul se vor fi consumat până în ziua votului, cizmele se vor fi rupt iar cei 50 de lei sau mai puțini se vor fi cheltuit pe nimicuri – mișelesc troc pentru 4 ani de putere! Cu buletinul de vot în mână, în ziua votului, ai putere asupra viitorului tău dar și asupra celui care, numindu-se politician, te insultă cu o plasă de mâncare, cu o ”pomană electorală”.

MERITĂ VÂNDUT VIITORUL TĂU, DAR MAI ALES AL COPIILOR TĂI , PENTRU O PLASĂ CU ULEI, ZAHĂR, OREZ SAU FĂINĂ??!!

RUȘINE LOR PENTRU CĂ NE UMILESC DAR RUȘINE ȘI CELOR DINTRE NOI CARE NE LĂSĂM UMILIȚI!!!

Noi, Tineretul Liberal din Neamț știm că v-ați săturat de ”politica” dusă în acest fel!
Noi, Tineretul Liberal din Neamț condamnăm vehement acest tip de politică și vă chemăm să luăm împreună atitudine!
Noi, Tineretul Liberal din Neamț, vrem să schimbăm aceste lucruri!!!!ASTĂZI! ÎNCEPÂND DE ACUM!!!

VREM O CAMPANIE ELECTORALA CURATĂ, CINSTITĂ, în care candidatul să câștige pentru că merită și poate să ne conducă și nu datorită ”cadourilor”, o campanie în care pixurile și calendarele să nu fie considerate obiecte de campanie desuete, în care posterele cu prezentarea candidatului să nu acopere toți copacii de pe marginea drumurilor!

DORIM ca fiecare cetățean care muncește cinstit în aceasta țară, să fie plătit pe măsura muncii sale, și nu insultat cu un plic amărât cu bani, în timpul campaniilor, drept pomană electorală!
Noi, Tineretul Liberal din Neamț condamnăm vehement această metodă de manipulare și umilire a cetățenilor! Ne-am săturat să-i vedem pe politrucii PD-L-iști apărând în fața noastră și vorbindu-ne despre criză: ne spun că nu sunt bani, că trebuie tăiate salariile, pensiile, trebuie închise spitale, școli, că trebuie concediați medici, polițiști și profesori, că au crescut impozitele și taxele! Iar în campania electorala, vin și aruncă cu bani în stânga și-n dreapta, având certitudinea că așa ne cumpără votul. Dar de unde provin aceste bugete imense de campanie? Oare nu din salariile și pensiile tăiate, din sacrificiul impus și din strângerea la maximum a „curelei”?

Noi, Tineretul Liberal din Neamț, credem că:
1. legea trebuie respectată de noi toți, că o campanie electorală trebuie să fie una normală și morală dar mai ales LEGALĂ!
2. candidații care recurg la cumpărarea voturilor cu orice fel de produse: alimentare, alcoolice, bani etc. trebuie sancționați imediat ce sunt dovediți, nu cu închisoare (e prea puțin!), ci cu scoaterea imediată din cursa electorală, cu pierderea demnității obținute astfel sau chiar cu interzicerea posibilității de a mai candida vreodată!

CEREM TUTROR CETĂȚENILOR sa ne sprijine in acest demers prin demascarea mitei electorale si a cumpararii voturilor, dar mai ales prin amendarea, la vot, a tuturor acestor practici ilegale, injositoare și umilitoare!
CETĂȚENI! Mita/pomana electorală este un flagel care ne anulează tuturor libertatea de a alege și de a ne exprima. Să nu ne lăsăm umiliți cu proprii noștri bani! Să mergem la vot cu gândul la România nu la sacoșă! Să alegem liberi și nu să ne vindem votul pe un pumn de arginți! Să alegem pentru viitor!)


TINERETUL LIBERAL DIN NEAMȚ