30 iunie 2011

Romania, incotro?

Asistam de cateva saptamani la un circ ieftin, care cu siguranta nu ne aduce nimic bun, noua ca natiune.

S-au aruncat pe piata, mai multe variante de reorganizare teritorial-administrativa a Romaniei, cu 8 regiuni, cu 16 regiuni sau chiar 6 regiuni + 2 judete (ca cei de la UDMR, sa fie multumiti si sa nu iasa din Coalitie), toate acestea, fara sa existe un studiu, analize, un proiect etapizat.

O asemenea modificare, prin asumare de raspundere, consider ca este de neacceptat. Nu se poate face o impartire teritoriala fara ca cetateni acestei tari sa fie intrebati, consultati. Sau nu mai facem parte dintr-o tara libera, democratica?

Personal consider ca o impartire administrative teritoriala este dificil de facut intr-un timp atat de scurt si mai ales asa cum guvernul isi doreste. Ne ajuta sa iesim din criza financiara? Sau ne va ingropa in una si mai mare? Eu unul, vad in „proiectul“ guvernului numai dezavantaje si nu vreau sa le enumar ca sunt foarte multe, de la neajunsuri de natura sociala sau culturala pana la cele de natura economica.

Si daca, nu ne-a fost suficienta, spre digerare aceasta propunere, presedintele, pe un post public, a iesit si ne-a explica cum stam si cu istoria. La acuzat pe regele Mihai de inalta tradare a interesului national si ca ar fi fost sluga rusilor (pe care se pare ca a reusit sa ii irite, cu aceasta declaratie).
Socante aceste declaratii pentru multa lume, chiar si pentru unii sustinatori inflacarti ai domniei sale. Oare presedintele nostru, ales sa ne reprezinte, este lucid?

Incotro ne indreptam? Economic. Politic. Social?

Un comentariu:

  1. Raspunsul nu e greu de ghicit. Spre ce-i mai rau, daca astfel de iresonsabili vor mai sta mult la conducerea Romaniei. De aceea viitoarea guvernare, sa speram ca va fi USL, nu isi mai poate permite niciun compormis si niciun pas gresit. Reforma statului este imperios necesara, insa trebuie facuta cu consensul cetatenilor si cu un Guvern si cu un Parlament legitim. De aceea ma rog ca liderii USL sa nu mai clacheze si sa dovedeasca maturitate atunci cand vor fi la "butoane" :).

    RăspundețiȘtergere